Cultuureducatie in
Waddinxveen
Workshop “Korte verhalen schrijven”

Workshop “Korte verhalen schrijven”

Man met Koffer
Drama/Taal
speellokaal (dag 1 en 3), klaslokaal (dag 2)
60 / 45 / 60
hele schooljaar
€ 350
geen voorkeur
Groep 7,Groep 8
per klas
1,5,12,54,55
Schooljaar 22/23

Sprookjes, verhalen, fabels, we kennen ze allemaal. Maar die bestaan dus al allemaal. Hoe leuk is het om daar nieuwe verhalen aan toe te voegen? In de workshop “Korte verhalen schrijven” schrijven de kinderen aan de hand van een optreden en workshop allemaal hun eigen korte verhaal.
Acteur/verhalenverteller Laurens de Groot verzon en schreef al meer dan veertig korte verhalen, waarmee hij door het hele land optreedt. In de workshop neemt Laurens de Groot de kinderen aan de hand van voorbeelden, tips, trucs en handigheden mee in de kunst van het schrijven van het korte verhaal. Zo behandelt hij taalgebruik, plot, stijlkeuzes, vertelvorm en nog veel meer.

De workshop bestaat uit drie delen. Als eerste geeft Laurens de Groot een optreden/workshop van een uur. Daarna gaat de klas zelf aan de slag met hun verhalen. Dan, na een week of twee/drie komt hij weer langs voor een kort coachingsmoment in de klas. Waar zijn de kinderen tegenaan gelopen? Waar lopen ze vast? Zitten ze op het goede spoor? Hierna werken ze zelfstandig verder. De docent maakt vervolgens een shortlist van de beste/mooiste/interessantste tien verhalen. Op de laatste dag van het project komt Laurens de Groot weer naar de school en vertelt – als afsluitend cadeau – live een selectie van de verhalen uit de shortlist.