Cultuureducatie in
Waddinxveen
Voorstelling “Kies maar!”

Voorstelling “Kies maar!”

Theatergroep Oida
Drama/Taal
speellokaal/gymzaal/theaterzaal
60
hele schooljaar
€ 350
geen voorkeur
Groep 7,Groep 8
max. twee klassen
1,12,54,55
Schooljaar 22/23

Er is zoveel te kiezen. Welke kleren je aandoet. Wat je als ontbijt neemt. Of je gaat fietsen naar school of vraagt of je ouders je brengen. En dan is de dag nog niet eens echt begonnen. En dat is alleen op normale dagen, als er niks mis gaat.
Er is zoveel te kiezen. Drie miljoen liedjes op Spotify. En paar biljoen filmpjes op TikTok. Welke middelbare school je straks heen gaat. Het gaat maar door. De hele dag. Maar hoe kies je eigenlijk? Wie bepaalt jouw keuzes? Jijzelf? Eerlijk? Of toch je vrienden, je ouders, de juf, die beroemdheid waar je fan van bent, het internet? Naar wie luister je? Wiens raad volg je op? En waarom eigenlijk?

Theatergroep Oida maakte over al deze vragen de grappige voorstelling “Kies maar!”. Een uur lang proberen acteurs Remy van Keulen, Laurens de Groot en Truus de Boer al hun keuzes te wikken en te wegen. Maar de kinderen zullen moeten helpen. Want er zijn natuurlijk veel teveel keuzes. En hoe bepaal je welke keuzes je kiest?
“Kies maar!” is een grappige, interactieve voorstelling, die veel vragen oproept en kinderen uitnodigt om in gesprek te gaan over hun eigen keuzes.