Cultuureducatie in
Waddinxveen
Sorry dat ik mezelf was – Verdiepingsworkshop

Sorry dat ik mezelf was – Verdiepingsworkshop

Man met Koffer i.s.m. Creative Matters
Drama/Taal
Eigen klaslokaal
90 minuten
Januari t/m juni 2022
€ 220 inclusief materiaal
Groep 7,Groep 8
maximaal 30
1,2,34,37,54,55,58
Leerlijn 21/22
Klaslokaal.

SORRY DAT IK MEZELF WAS
een online-voorstelling en theaterworkshop over identiteit

VOORSTELLING + THEATERWORKSHOP
“Sorry dat ik mezelf was” is een grappige voorstelling van 30 minuten over identiteit, jezelf zijn, omgaan met anderen en social media vs. de werkelijkheid. Wie ben je? En wie of wat bepaalt dat? Kun je zomaar alles zeggen? En bij wie kun je jezelf zijn? Wat is je identiteit eigenlijk? Al deze vragen komen aan bod in de vorm van korte scènes en sketches met herkenbare situaties uit het dagelijks leven. De voorstelling is live gefilmd in een theater en wordt door de klas als film bekeken. Tussen de scènes door zitten videobeelden van leeftijdsgenoten die in documentaire-vorm vertellen over hun eigen vragen en worstelingen binnen het onderwerp.
Na de voorstelling werken de kinderen samen met de makers van de voorstelling, acteurs Nikki van Driel en Laurens de Groot, in een korte workshop verder aan de thema’s. De leerlingen werken in bv. regiespel, improvisatie en diverse spelvormen samen met de acteurs en ontdekken zelf hoe het anders kan of moet of waar je juist al heel tevreden over bent.

Tijdsduur: anderhalf uur
Benodigdheden: klaslokaal + digibord
Leeftijdsgroep: groep 7/8
Kosten: € 220,-

VERDIEPINGSWORKSHOP(S)

Deze workshop is speciaal voor die groepen die eerder al de voorstelling+workshop “Sorry dat ik mezelf was” hebben gevolgd. De acteurs komen opnieuw in dezelfde klas terug en werken met de leerlingen aan specifieke vragen die zijn opgeborreld of actuele situaties binnen het onderwerp identiteit in de klas. Humor straat centraal: dat het leuk is om met dit onderwerp bezig te zijn en te ontdekken, maar ook voor serieuze onderwerpen, worstelingen en nare ervaringen of vragen is ruimte. De acteurs dragen altijd zorg voor een positieve, hoopvolle afsluiting.